NOS SportAangepast

Toeschouwer steelt beker tijdens finale WK darts

Enthousiaste fan onderbreekt Van Gerwen in finale

De finale van het wereldkampioenschap darts tussen Michael van Gerwen en Gary Anderson werd maandagavond opgeschrikt door een supporter die het podium bestormde en de beker meenam. Hij kwam niet ver; beveiligers rekenden de man snel in.

Van Gerwen kon na afloop weinig begrip opbrengen voor de actie op een cruciaal moment. De Brabantse topdarter wilde in de negende set net zijn volgende pijl naar het bord gooien toen een indringer op het podium de trofee kaapte.

Michael van Gerwen schrikt tijdens de finale

"Een drankje minder zou goed zijn. Het was misschien wel lief en lollig bedoeld. Hij wilde de trofee alvast aan mij geven, geloof ik", aldus Van Gerwen. "Maar zoiets mag natuurlijk niet gebeuren. Dat wordt hier natuurlijk ook niet getolereerd. Ik stond voor de zege te gooien en dan kan zo'n actie je de wedstrijd kosten."

Beveiligers pakken de supporter, die de beker mee wilde nemen

In de nacht van maandag op dinsdag werd bekend dat de man actief is voor het YouTube-kanaal Trollstation. Lee Marshall (in internetkringen bekend als Disco Boy) beklaagde zich na afloop via Twitter over het gedrag van de beveiligers en lokale politie. Hij zou mishandeld zijn, nadat hij op het podium was verschenen. De tweet waarin hij zich beklaagt, is inmiddels verwijderd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl