Ryan Babel in actie namens Deportivo La Coruña in het duel met FC Barcelona.
NOS VoetbalAangepast

Babel naar Besiktas, Larsson junior naar NEC

Van rondjes rennen op De Toekomst, via de Primera División naar de top van Turkije. En dat in slechts vier maanden. Ryan Babel draait zijn hand er niet voor om. De 30-jarige aanvaller vervolgt zijn loopbaan namelijk bij topclub Besiktas.

Begin september hield de 42-voudig international in afwachting van een nieuwe club zijn conditie op peil bij Jong Ajax, nadat hij zijn contract bij Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten had laten ontbinden.

De afgelopen maanden speelde hij bij Deportivo La Coruña, waar hij in twaalf wedstrijden vijf keer het net wist te vinden. Hij vertrekt nu transfervrij naar Istanbul, waar hij voor 2,5 jaar tekent.

Babel speelde eerder van 2013 tot 2015 bij Kasimpasa, stadgenoot van zijn nieuwe werkgever. In het verleden kwam Babel ook nog uit voor Ajax, Liverpool en Hoffenheim.

NEC strikt Larsson junior

Ook NEC versterkte zich met een grote naam. Jordan Larsson, de zoon van voormalig Feyenoorder Henrik Larsson, tekende maandag een contract voor 3,5 jaar bij de club uit Nijmegen.

Jordan Larsson namens Helsingborgs na het duel met Djurgardens.

De 19-jarige jeugdinternational werd opgeleid in La Masia, de beroemde jeugdacademie van FC Barcelona waar zijn vader van 2004 tot 2006 actief was. Afgelopen seizoen degradeerde hij met Helsingborgs uit de Allsvenskan, de hoogste Zweedse voetbalklasse.

Na de verloren beslissingsduels met Halmstads BK werden Helsingborgs-trainer Henrik Larsson en zijn zoon Jordan op het veld belaagd door teleurgestelde fans. Henrik Larsson stapte direct op bij de Zweedse club, die nu dus ook Larsson junior ziet vertrekken.

Messaoud

NEC maakte ook bekend dat aanvallende middenvelder Ali Messaoud de rest van het seizoen wordt gehuurd van FC Vaduz uit Liechtenstein, dat in de Zwitserse competitie speelt. Messaoud kwam eerder uit voor AZ en Willem II.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl