Foto van de vluchteling in de koffer
NOS NieuwsAangepast

Vrouw wil Spaanse grens over met een vluchteling in haar koffer

De Spaanse douane heeft wel iets heel onverwachts in de koffer van een Marokkaanse vrouw gevonden: een Afrikaanse vluchteling. De vrouw probeerde een 19-jarige man mee over de grens te smokkelen naar Ceuta, een Spaanse enclave naast Marokko.

Ceuta ligt aan de Straat van Gibraltar. Rond de enclave staan metershoge metalen hekken die vluchtelingen moeten tegenhouden. In de omgeving van beide enclaves wachten al jaren duizenden vluchtelingen op een kans om er binnen te komen. Deze man wilde vluchten uit het Afrikaanse Gabon.

Regelmatig proberen vluchtelingen over de metershoge hekken van de enclave te klimmen. Op Nieuwjaarsdag bestormden 1100 mensen de omheining. Enkele vluchtelingen raakten daarbij gewond. Het is uiteindelijk maar twee vluchtelingen gelukt om over het hek te klimmen.

Migranten bestormen Spaanse enclave

Maar mensensmokkelaars bedenken ook van alles om mensen de grens over te krijgen. In 2015 trof de douane bij Ceuta al een koffer aan met daarin een 8-jarig jongetje uit Ivoorkust. Ook werden er twee vluchtelingen uit een dashboard van een auto gehaald.

De vrouwelijke mensensmokkelaar werd op 30 december gearresteerd door de Spaanse politie. Die gaf gisteren bovenstaande foto van de koffer vrij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl