NOS SportAangepast

Van Gerwen: niemand had zo'n wedstrijd durven dromen

Van Gerwen na zege op 'Barney'

Nog nooit gooide een darter een hoger gemiddelde in een WK-wedstrijd dan 111 punten. Tot zondagavond in Alexandra Palace in Londen, tijdens een Nederlands onderonsje in de halve finales. Michael van Gerwen klopte Raymond van Barneveld met een gemiddelde van 114,05 punten.

"Niemand had zo'n wedstrijd durven dromen. Ik haal hier natuurlijk heel veel zelfvertrouwen uit. Om van Raymond zo te winnen, op deze manier", zei Van Gerwen.

"Of mijn niveau stijgt met elke tegenstander? Ja, dat probeer je wel. Maar het is niet altijd even makkelijk. Weet je, ik ben ook maar een mens van vlees en bloed."

Nu wacht maandagavond (20.30 uur) de finale tegen Gary Anderson, de Schot die de laatste twee jaar de titel pakte. "Ik ga favoriet zijn, dat weet ik. Die druk draag ik al even met me mee, die leg ik mezelf ook op. We gaan het zien."

Van Gerwen is vol vertrouwen. "We gaan een hele mooie wedstrijd krijgen, dat weet ik nou al. We gooien allebei snel, allebei in een lekker ritme. Ik moet hetzelfde doen als vandaag. Ik moet Gary onder druk zetten. Hij heeft op een paar belangrijke momenten gemist. Ik tot zover niet."

Barney 'beste verliezer' ooit

En tegenstander Van Barneveld? Hij scoorde gemiddeld 109 punten tegen Van Gerwen. Ook enorm hoog, waardoor ook de Hagenaar een record brak: hij werd de verliezer met het hoogste moyenne ooit op het mondiale toernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl