NOS SportAangepast

De Vries klopt Schouten in chaotische NK-race

De Vries wint chaotische NK-marathon

Bob de Vries heeft in Thialf beslag gelegd op de nationale titel marathonschaatsen. De 32-jarige schaatser van de ploeg A-ware was in een sprint-à-deux veel te sterk voor de jonge Remco Schouten.

Vrijwel vanuit de start probeerde bijna iedereen een rondje te pakken op de ander en dat lukte ook vrij regelmatig. Halverwege de race keerde de rust wat terug, maar hadden De Vries en Schouten liefst drie ronden gepakt. Zes anderen stonden op twee.

De Vries was de favoriet in de finale en stelde niet teleur. In de sprint was de 21-jarige Schouten geen partij. Voor ploegleider Jillert Anema was het de negende titel in de laatste tien jaar.

In Thialf strijden de mannen om de marathontitel

'Dit was alles wat ik kon'

"Ik heb niet vaak zo stuk gezeten", reageert De Vries na afloop voor de NOS-camera. "Wat mijn plan was? Normaal gesproken moet ik deze sprint winnen, dus ik wilde met z'n tweeën op kop komen. En dan moet je geen fout meer maken."

Schouten: "Ik probeerde het nog wel in de sprint, maar dit was alles wat ik kon." Schouten zette de sprint aan in de voorlaatste ronde, maar kwam nooit voorbij De Vries.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl