Gary Hekman
NOS SportAangepast

Uitgeruste Gary Hekman gaat voor nationale marathontitel

Geen champagne, vuurwerk en oliebollen afgelopen nacht voor marathonschaatser Gary Hekman. Om elf uur lag hij al op een oor. Hekman wilde een goede nachtrust. Wakker worden van het vuurwerk, dat wilde hij niet. Want vandaag rijdt Hekman een van de belangrijkste wedstrijden van zijn jaar, om de nationale titel op kunstijs in Thialf. Een wedstrijd die Hekman nog nooit won.

Om kampioen van Nederland te worden moet Hekman, schaatser van AB Vakwerk, afrekenen met de mannen van Jillert Anema. Anema's ploeg, Team Clafis, won van de laatste negen nationale kampioenschappen op kunstijs acht keer de titel. Van die acht titels won Arjan Stroetinga er zes. Stroetinga gaat dus morgen voor titel nummer zeven.

Hoe klop je 'Team Anema' bij het NK marathonschaatsen?

Maar hoe breek je als marathonschaatser die ban? Hekman trekt morgen zijn eigen plan. Over samenwerking met andere ploegen is hij duidelijk. “Een pact sluiten met marathonschaatsers is honderd keer geprobeerd, maar ook honderd keer niet gelukt. Wij zijn allemaal gewoon boeren die hard willen schaatsen en niet voor elkaar willen werken. Zo zit een marathonschaatser gewoon in elkaar.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl