Georginio Wijnaldum viert zijn 1-0 tegen Manchester City

Wijnaldum bezorgt Liverpool fraai uiteinde tegen City

De topper in de Premier League tussen Liverpool en Manchester City heeft een zege voor de thuisploeg opgeleverd. Door een kopbal van Georginio Wijnaldum versloeg de nummer twee de nummer drie met 1-0.

De bal rolde nog maar een paar minuten op Anfield toen Wijnaldum al scoorde. De middenvelder torende hoog boven Aleksandar Kolarov uit en kopte hard raak. De loepzuivere voorzet van Adam Lallana bij die goal mocht er ook zeker zijn. City zette daarna aan voor de gelijkmaker, maar de ploeg van Josep Guardiola had moeite om echt grote kansen te creëren.

Na rust viel City naar hartelust aan, maar was Liverpool in de tegenstoot een stuk gevaarlijker. Het ontbrak bij beide ploegen echter aan precisie in de eindpass, waardoor zowel doelman Claudio Bravo als Simon Mignolet weinig moeite had om doelpunten te voorkomen. Het bleef dan ook bij 1-0.

Bruno Martins Indi viert zijn 1-1 tegen Chelsea

Koploper Chelsea won eerder op de dag met de nodige moeite van Stoke City. Stoke kwam tweemaal terug van een achterstand, maar de ploeg uit Londen zegevierde toch: 4-2.

Gary Cahill kopte Chelsea op 1-0, maar in de eerste minuut van de tweede helft tikte Bruno Martins Indi de gelijkmaker binnen. De verdediger was een van de drie Nederlanders die in de basis stonden bij Stoke; Ibrahim Afellay en Erik Pieters waren de anderen.

Met een geplaatst schot zorgde Willian in de 57ste minuut voor de 2-1. Via Peter Crouch (intikker) werd het weer gelijk, waarna Willian na een prima aanval voor de 3-2 tekende. Diego Costa werkte in de slotfase met een knap staaltje vechtvoetbal Chelsea's vierde binnen.

Daley Blind in duel met Adama Traoré

United in slotfase langs Boro

Manchester United werkte zich moeizaam langs Middlesbrough. De ploeg van trainer José Mourinho viel negentig minuten lang aan, maar wist pas in de slotminuten een 1-0 achterstand om te buigen in de 2-1 zege. United had wel de pech dat in de eerste helft een doelpunt van Zlatan Ibrahimovic dubieus werd afgekeurd.

Grant Leadbitter bracht Middlesbrough aan de leiding. Hij schoot simpel in de verre hoek, nadat Álvaro Negredo de bal met diens hoofd panklaar had neergelegd. Vijf minuten voor tijd trok Anthony Martial met een bekeken schot de stand gelijk. Paul Pogba kopte een minuut later de 2-1 in de kruising.

Van Dijk met kater 2017 in

Net als Middlesbrough kon ook Southampton een 1-0 voorsprong niet tot een goed einde brengen. De ploeg van Virgil van Dijk, die rood kreeg, verloor op eigen veld met 2-1 van West Bromwich Albion.

Shane Long bracht de thuisploeg met een knappe kopbal uit een hoekschop van Dusan Tadic op 1-0. Twee minuten daarna schoot Matthew Phillips op aangeven van Hal Robson-Kanu de 1-1 binnen. Vijf minuten na rust waren de rollen omgedraaid toen Robson-Kanu de 1-2 maakte.

Van Dijk maakte het einde van de wedstrijd niet mee. Hij moest een minuut voor tijd van het veld toen hij volgens arbiter Michael Jones Salomón Rondón onderuit trok. Hij kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart, terwijl het er meer op leek dat Rondón Van Dijk vloerde.