Michael van Gerwen
NOS SportAangepast

Van Gerwen dendert door op WK darts

Michael van Gerwen blijft overtuigen in zijn jacht op de wereldtitel. In de kwartfinales van het WK darts (PDC) walste hij met 5-1 (3-0, 2-3, 3-0, 3-2, 3-1, 3-2) over de Noord-Ier Daryl Gurney heen.

Van Gerwen ging flitsend van start en mede door finishes van 101 en 170 kwam hij in de met 3-0 gewonnen eerste set tot een gemiddelde van liefst 125,3. De toon leek gezet, maar Gurney bleek niet onder de indruk. Hij kwam langszij en er had meer ingezeten als hij zorgvuldiger was omgesprongen met zijn dubbels.

Barney of Taylor?

Van Gerwen kon zich door de foutjes van Gurney wat missers permitteren. Hij was scherp als het echt nodig was en mede dankzij zijn 30ste 180 in dit toernooi klaarde hij de klus in zes sets.

De tegenstander van Van Gerwen zondag in de halve finales komt uit de laatste kwartfinale van de vrijdagavond, de dartsklassieker tussen Raymond van Barneveld en Phil Taylor.

Anderson en Wright ook naar laatste vier

Eerder op vrijdag bereikte Gary Anderson de halve finales. De titelverdediger, in Londen als tweede geplaatst, won in acht spannende sets met 5-3 van de Engelsman Dave Chisnall. De als zevende geplaatste Chisnall miste cruciale dubbels en Anderson trok de partij uiteindelijk naar zich toe.

Verliezend kwartfinalist Chisnall evenaarde met 21 keer de maximale score van 180 het WK-record van Raymond van Barneveld. De Hagenaar gooide ook 21 180'ers tijdens zijn gewonnen finale in 2007 tegen Phil Taylor.

In de halve finales ontmoet Anderson zondag zijn landgenoot Peter Wright, die in de kwartfinales afrekende met de Engelsman James Wade (5-3).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl