NOS SportAangepast

Kraft wint openingswedstrijd Vierschansentournee

Kraft wint openingswedstrijd Vierschansentournee

Stefan Kraft heeft in het Duitse Oberstdorf de openingswedstrijd in de Vierschansentournee gewonnen. De Oostenrijker bleef de tweevoudig olympisch kampioen van Sotsji, de Pool Kamil Stoch, ruim voor. De 23-jarige Kraft leverde sprongen af van 139 en 134,5 meter en dat was goed voor een totaal van 308 punten.

Stoch (137 en 135 meter) kwam tot 305 punten en Michael Hayböck, landgenoot van Kraft, werd derde met 135 en 133 meter en 296 punten. De Sloveense titelhouder Peter Prevc kwam matig uit de startblokken. Hij moest met de tiende plaats genoegen nemen.

De eerste sprong van eindwinnaar Stefan Kraft

In het seizoen 2014/2015 schreef Kraft de prestigieuze schansspringtournee op zijn naam. Hij begon toen ook met winst in Oberstdorf. Dat was gelijk de laatste keer dat de winnaar van de eerste wedstrijd ook de eindoverwinning pakte.

De tweede wedstrijd van de Vierschansentournee is traditioneel op nieuwjaarsdag in het Duitse Garmisch-Partenkirchen. Daarna volgen twee wedstrijden in Oostenrijk, in Innsbruck (woensdag) en Bischofshofen (volgende week vrijdag).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl