NOS WielrennenAangepast

Mooiste reportages 2016: Han Kock

In de laatste dagen van 2016 kiezen de verslaggevers van NOS Sport hun mooiste reportage van het jaar. Vandaag: Han Kock. Hij kiest voor zijn interview met Annemiek van Vleuten, vijf dagen na haar gruwelijke val in Rio.

"Soms nemen sportwedstrijden een dramatische wending. Dat geldt zeker voor de olympische wegwedstrijd voor vrouwen. Zondag 7 augustus in Rio de Janeiro. Iedereen die het gezien heeft, zal het niet snel meer vergeten."

"De Estrada da Vista Chinesa, de slotklim, was de locatie waar alles samenkwam wat sport zo mooi, zo spannend, zo opwindend en ook zo gruwelijk maakt. Annemiek van Vleuten steeg op de weg naar de top letterlijk en figuurlijk boven zichzelf uit. In de afdaling, in gewonnen positie, ging ze gruwelijk hard onderuit. Het beeld van de renster die daar in de goot lag terwijl de wedstrijd voorbij raasde, was verschrikkelijk om te zien. Aan de finish, waar wij stonden, werd het stil...."

"Vijf dagen later kon ik Annemiek van Vleuten interviewen. Het werd een mooi gesprek waarin zij op een prachtige, ingetogen en emotionele manier vertelde over wat haar is overkomen en wat de gevolgen daarvan zijn. Ik vond dit een heel mooi interview, waarbij ik nadrukkelijk wil zeggen dat de credits daarvoor naar Van Vleuten gaan. Zij was bereid diep in haar ziel te laten kijken. Ik wilde een goede rustige sfeer scheppen en dat is goed gelukt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl