NOS SchaatsenAangepast

De taxi van Tuitert: Irene Schouten

Tijdens het schaatsseizoen fungeert NOS-analist Mark Tuitert ook als taxichauffeur voor een aantal schaatsers. De olympisch kampioen van 2010 rijdt van A naar B en vraagt zijn passagier het hemd van het lijf. Vandaag: Irene Schouten.

Schaatsster Irene Schouten in Taxi Tuitert

De 24-jarige schaatsster praat openhartig over de situatie van haar moeder, die begin november getroffen werd door een hersenbloeding. Ze ligt sindsdien in coma.

"Het is een moeilijke periode. Ik ben ook niet in mijn beste vorm. Dit wens je niemand toe. Ze is er nog wel, maar je mist haar heel erg", vertelt Schouten, die zich vrijdagavond hoopt te plaatsen voor de massastart bij de WK afstanden.

Energie

"Het kost heel veel energie. Ik ga vaak naar Den Haag, waar ze ligt. Ze deed alles voor mij. Dankzij haar doe ik aan topsport. Als ik terugkwam van een trainingskamp, zorgde zij ervoor dat mijn spullen werden gewassen. Maar ik moet nu alles zelf doen."

Tijdens de NK afstanden kiest Schouten ervoor om in Heerenveen te blijven. "Ik richt me op de wedstrijden. Dat is ook een uitlaatklep. Ik weet zeker dat mijn moeder dit ook wil. Ik kan mijn moeder wel volgen. Via internet kan ik zien wat de zusters en artsen doen. Maar goed, je bent er veel mee bezig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl