New York neemt extra maatregelen tijdens de jaarwisseling
NOS NieuwsAangepast

New York wil met trucks aanslag zoals in Nice en Berlijn voorkomen

New York gaat extra maatregelen nemen om de jaarwisseling in Manhattan goed te laten verlopen. In de buurt van Times Square worden vrachtwagens met zand geplaatst, zodat een aanslag met een truck zoals in Nice en Berlijn voorkomen kan worden.

In totaal worden 65 vrachtwagens rond het plein geparkeerd en staan honderd politiewagens op kruispunten in de buurt. Daarnaast worden er 7000 agenten, zwaarbewapende anti-terreureenheden en speurhonden ingezet.

Volgens de politie is er geen concrete aanwijzing voor een aanslag. "De wereld waarin we leven, is aan het veranderen. We moeten niet alleen binnen de Verenigde Staten kijken, maar ook daarbuiten", zei de New Yorkse politiecommissaris. "We hebben geleerd van de aanslagen in Nice en Berlijn."

De trucks werden ook al ingezet bij de parade van Thanksgiving Day in New York

De trucks werden in New York al eerder ingezet bij de parade op Thanksgiving Day en bij de Donald Trump Tower, waar na de verkiezingsuitslag werd gedemonstreerd tegen de nieuwe president.

Het feest op Times Square geldt als de nationale Oud en Nieuw-viering van de Verenigde Staten. De verwachting is dat er ruim een miljoen mensen op afkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl