NOS SchaatsenAangepast

Noem Verweij een prutser en hij gaat harder trainen

Hoewel hij net naast het podium van de 1.500 meter eindigde, was Koen Verweij toch tevreden met zijn vierde plaats bij de KPN NK afstanden.

In de schaduw van Sven Kramer, Kjeld Nuis en Patrick Roest mag hij als reserve naar de WK afstanden, maar voor Verweij is dat het bewijs dat hij eindelijk weer op de goede weg is.

'Hoe meer men zegt dat ik een prutser ben, hoe harder ik train'

"Ik zat er heel dichtbij", vertelde de 26-jarige Verweij na afloop. "Het laatste stuk was erg slecht, maar ik ben blij met hoe het is gegaan. Bovendien heb ik extreem goed mijn rust bewaard en kon ik op die manier mijn energie goed verdelen."

Vooraf had Verweij laten doorschemeren een gooi naar het podium te willen doen, maar hoewel die opzet niet slaagde, was de schaatser toch blij met het resultaat. "Ik mis wedstrijdritme, dus ik moet hier blij mee zijn. Ik kom er weer aan!"

Wennemars daagt Verweij uit

Op de vraag van verslaggever Bert Maalderink of hij niet heel erg aan het prutsen is, reageerde Verweij in ferme bewoordingen. "Hoe meer men zegt dat ik pruts, hoe harder ik ga trainen..."

Dat liet NOS-analist Erben Wennemars, die benadrukte dat Verweij tot op heden zijn talent veel te weinig heeft benut, zich geen twee keer zeggen. "Koen, je bent nog steeds een prutser", sprak Wennemars met de blik strak gericht op de camera.

Erben tegen Koen: je bent een prutser!

Winnaar Sven Kramer stond te glunderen na zijn race op de 1.500 meter. "Dit was heel erg lekker, vooral de laatste twee ronden waren mooi", aldus Kramer. "Ik probeer mijn ding te doen en dat blijkt goed te gaan."

Dat hij daarmee ook titelverdediger Kjeld Nuis versloeg, vond Kramer extra mooi. "Hij is zo snel en de slotronde is het enige moment dat ik hem kan pakken. Dit was heel spannend, maar ik had de lat hoog gelegd."

Kramer: lekker gevoel om Nuis te verslaan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl