In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Politie overtreedt veiligheidsregels bij opslag vuurwerk

De politie houdt zich niet aan de veiligheidsregels bij het opslaan en verpakken van illegaal vuurwerk. Uit onderzoek van Omroep Brabant blijkt dat de kasten op politiebureaus waarin het vuurwerk wordt opgeslagen, niet voldoen aan de eisen. Ook zijn veel agenten niet geschoold om met het vuurwerk om te gaan.

Volgens de politie wordt het vuurwerk dat in beslag genomen wordt steeds zwaarder en gevaarlijker. Om al dat spul veilig op te bergen zijn nieuwe kasten nodig die voldoen aan strengere veiligheidseisen.

De politie stuit op steeds zwaarder en gevaarlijker vuurwerk

Uit documenten die in handen zijn van Omroep Brabant blijkt dat de politie daar al langer van op de hoogte is, maar dat er nog geen actie is ondernomen. Op een aantal politiebureaus staan wel nieuwe opslagkasten, maar in Brabant niet.

Onveilig

Ook moeten agenten een opleiding krijgen. Ze leren daar hoe ze moeten omgaan met vuurwerk. Maar een deel van de agenten zou die studie nooit hebben gevolgd. Het gebrek aan juiste scholing heeft de laatste jaren tot tientallen onveilige situaties geleid. Er zijn geen ongelukken gebeurd. Vaak ging het hier om vuurwerk waaraan geknutseld was.

De politie zegt in een reactie dat alle bureaus volgend vuurwerkseizoen nieuwe opslagkasten krijgen. De opleiding zou inmiddels ook door iedereen zijn gevolgd.

Advertentie via Ster.nl