NOS SchaatsenAangepast

Nationale titel is 'kersje op de ijstaart' voor Ntab

Met ontzettend veel zenuwen stond Dai Dai Ntab aan de start van zijn 500 meter-race bij de NK afstanden in Heerenveen. Na een valse start reed het 22-jarige schaatstalent uiteindelijk een ijzersterke race en veroverde hij zijn eerste Nederlandse titel.

Ntab: spanning was echt om te snijden

"Het was zo spannend", reageerde Ntab na afloop. "Ik kon niet stilstaan en het was heel moeilijk om het schaatsen makkelijk te houden. De spanning was om te snijden, maar ik ben bij dat het is gelukt."

Naast zijn eerste Nederlandse goud, plaatste Ntab zich ook voor de WK afstanden en heeft hij een goede kans om ook een startbewijs voor de EK sprint te pakken. "Ik ben zo blij dat ik naar de WK mag, dat was dit seizoen mijn hoofddoel. De nationale titel is echt een kersje op de ijstaart."

Begin december verraste Ntab door voor het eerst een wereldbekerwedstrijd op zijn naam te schrijven. Toch voelde de 22-jarige schaatser weinig druk bij de NK. "Ik probeerde het simpel te houden, maar ik heb de ballen uit mijn broek gereden. Echt supergaaf om dit te doen."

Verbij de grote verliezer

Daar waar Ntab door het dolle heen was, heerste er teleurstelling bij titelverdediger Kai Verbij die uiteindelijk als vijfde (34,98) eindigde. "Tja, ik ben wel de verliezer van de sprinters dit jaar..."

Verbij voelt zich de verliezer van de 500 meter

"Dit is een van mijn favoriete afstanden en het is balen dat ik dan niet naar de WK kan", vertelde Verbij na afloop. "Maar, ik was vandaag gewoon niet goed genoeg. Je moet echt hard rijden om hier te kunnen winnen."

Verbij komt vrijdag nog wel in actie op de 1.000 meter en hoopt op die afstand een startbewijs voor de WK af te dwingen. "Het is niet fijn om van die jongens te verliezen, maar dat is op de sprint nu eenmaal zo. Hopelijk ben ik vrijdag wel goed genoeg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl