NOS SchaatsenAangepast

Kramer en Wüst: NK is mooi, maar het gaat om WK-tickets

Met het goud op de 5.000 meter en 1.500 meter hebben Sven Kramer en Ireen Wüst respectievelijk hun negende en zevende nationale titel op hun naam geschreven. Toch waren beide schaatsers niet tevreden over hun tijd op de NK afstanden in Heerenveen.

De kersverse Nederlandse schaatskampioenen spraken over "zware omstandigheden" en "weinig snelheid op het ijs" in het vernieuwde Thialf.

Wüst is tevreden, maar baalt van tijd

"Ik voelde me goed, maar bij de start merkte ik meteen dat het geen snelle tijd zou worden", vertelde de 30-jarige Wüst na afloop. "Dus werd het een vlakke race, maar het ticket voor het WK is binnen en daar ben ik tevreden mee."

Wüst gaf eerlijk toe dat het haar dit weekend vooral te doen is om startbewijzen voor de WK en EK. "Graag zou ik ook nog Nederlands kampioen worden op de 3.000 meter, maar het gaat hier vooral om de tickets. Zo'n Nederlandse titel is dan mooi meegenomen."

Kramer: voelde dat ik de macht had

Dat Kramer een nieuw record (de eerste schaatser die negen keer Nederlands kampioen is geworden op één afstand) op zijn naam zette, was voor de 30-jarige Fries vooral "een leuke bijzaak".

Kramer: "Ik houd van deze sport en ik vind het een enorme eer, maar dat soort records zijn niet de reden dat ik schaats. Ik wil hier gewoon goed zijn en ik heb mijn uiterste best gedaan om te winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl