Politieauto's
NOS NieuwsAangepast

Na Pon schikt ook Peugeot in omkopingszaak politieauto's

Peugeot heeft een schikking getroffen met het Openbaar Ministerie in de corruptiezaak rond de aanbesteding van dienstauto's van de politie en defensie. De auto-importeur koopt voor 2 miljoen euro strafvervolging af vanwege het omkopen van een defensieambtenaar, die onder meer wagenparkbeheerder was bij het ministerie.

Volgens het OM was Peugeot tot op managementniveau betrokken bij de omkoping. Het OM verwijt het autobedrijf dat de man ongeoorloofde cadeaus en voordeeltjes kreeg van zijn medewerkers, zoals het goedkoop leasen van auto's en snoepreisjes naar het buitenland.

Schikking Pon

De giften aan de wagenparkbeheerder bij defensie liepen op tot meer dan 60.000 euro. Het omkopen begon in 2001 en ging ruim tien jaar door. Volgens het OM heeft de huidige directie van Peugeot er volledig afstand van genomen en meegewerkt aan het onderzoek.

Volkswagenimporteur Pon schikte een paar maanden geleden ook in de corruptiezaak. Dat bedrijf heeft voor 12 miljoen euro strafvervolging afgekocht. Acht medewerkers van Pon waren betrokken bij de omkoping van defensie- en politieambtenaren bij het wagenparkbeheer en bij de aanbesteding van dienstauto's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl