Estavana Polman is dolblij na de zege op Denemarken in de halve finale van het EK
NOS SportAangepast

Seizoen voorbij voor zwangere Polman, club baalt

Handbalster Estavana Polman beëindigt per direct haar seizoen. Dat heeft haar club, Team Esbjerg, bekendgemaakt. De 24-jarige Oranje-international is in verwachting. Ze heeft al aangegeven dat ze in het nieuwe seizoen weer beschikbaar is voor haar Deense werkgever.

De club heeft gemengde gevoelens bij het nieuws en spreekt van "een ongelukkig moment". Volgende maand staat de belangrijkste fase van de Champions League voor de deur waarin Esbjerg het moet opnemen tegen andere Europese topclubs. De afwezigheid van de Nederlandse international kan daar weleens een grote rol bij spelen.

"Polman is een bepalende speelster op het hoogste niveau", aldus de club op haar website.

Oranje

Begin deze maand veroverde Polman nog zilver met de nationale ploeg tijdens het EK in Zweden. Of de zwangerschap het komend jaar haar interlandverplichtingen in de weg staat, is nog onduidelijk. Nederland doet eind 2017 mee aan het WK in Duitsland.

Estavana Polman en haar vriend Rafael van der Vaart maakten dinsdag op social media het nieuws van hun gezinsuitbreiding wereldkundig. Het tweetal woont in Denemarken. Van der Vaart voetbalt bij FC Midtjylland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl