NOS SportAangepast

Van Sydney tot Alpe d'Huez en de ontknoping in 2007: Langs de Lijn was erbij

Theo Koomen die Peter Winnen omhoog schreeuwt op weg naar de top van de Alpe d'Huez in de Tour de France van 1983. Of Ed van den Bent die erbij is als verslaggever in Sydney, waar Anky van Grunsven haar eerste gouden medaille haalt op de Spelen.

We vroegen een aantal bekende Nederlanders naar hun favoriete NOS Langs de Lijn-moment. Met stip op nummer een: de knotsgekke ontknoping van de eredivisie van het seizoen 2006/2007. Drie clubs konden nog kampioen worden op de slotdag: AZ, Ajax en PSV. Langs de Lijn deed uitgebereid verslag.

Favoriete Langs de Lijn-moment: de ontknoping van de eredivisie in 2007

Vijftig jaar Langs de Lijn: jubileumuitzending

De video's zijn gemaakt vanwege het jubileumjaar van Langs de Lijn. In januari beleeft het programma zijn vijftigjarig jubileum en dat wordt groots gevierd. De komende week tellen we op deze site af naar de jubileumuitzending op 1 januari, die van 14.00 uur tot 19.00 uur wordt gepresenteerd door Henry Schut en Hugo Borst.

In het eerste uur gaan we 'live' terug in de tijd. De stemmen van weleer staan overal langs de lijn. Zo horen we geluid van veel verschillende sporten uit veel verschillende jaren. De stemmen van 50 jaar Langs de Lijn komen voor even weer tot leven. Een reis door de tijd waarin vermaarde klanken opeens weer door de huiskamer schallen.

Oud-presentatoren schuiven aan

Tussen 15.00 uur en 19.00 uur schuiven oud-presentatoren aan om als gastpresentator te fungeren. Het gaat om Koos Postema, Rocky Tuhuteru, Govert van Brakel en Tom Blom. Daarnaast zoekt Robbert Meeder elk uur oud-verslaggevers op.

Promo: vijftig jaar Langs de Lijn

Vanwege de verjaardag wordt de muziek op 1 januari eenmalig uitgezocht door muziekminnende fans van Langs de Lijn, onder wie popprofessor Leo Blokhuis en oud-zwemmer Pieter van den Hoogenband.

Wil je het programma persoonlijk feliciteren? Dan kan dat door bijvoorbeeld een e-mail te sturen naar 50jaarlangsdelijn@nos.nl of een bericht in te spreken via de app van NPO Radio 1.

Bananen, muziek en veel voetbal: achter de schermen bij Hugo & Henry

Viering het hele jaar door

Een greep uit de overige festiviteiten in 2017: gedurende het hele jaar is er wekelijks een historisch item te horen in de uitzending op zondagmiddag; in april wordt een workshop ‘sport op de radio’ georganiseerd voor jonge radiomakers en in september is er een live-uitzending met publiek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl