Een dashcam legde alles vast.
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Video: Tesla reageert razendsnel op snelweg

Frank van Hoesel reed gistermiddag met zijn vrouw en kinderen in zijn Tesla op de A2 bij Valkenswaard toen vlak voor hem een auto over de kop sloeg. Zijn dashcam legde alles vast, meldt Omroep Brabant.

Deze auto remt uit zichzelf bij zien ongeluk

De Tesla van Van Hoesel stopte vanzelf doordat de software het ongeluk signaleerde voordat hij zelf kon zien dat het misging. Daardoor is een mogelijk ernstiger ongeluk voorkomen. "Op een gegeven moment hoorden we een piepje, zagen we twee auto's op elkaar knallen en stonden we stil", vertelt de man uit Breda de regionale omroep.

Van Hoesel stapte niet direct uit. "Ik wilde eerst zeker weten dat wij veilig waren. Toen we zagen dat er geen auto's meer achterop kwamen stapten we uit om te helpen."

Een vriend plaatste de video van de dashcam op Twitter, waarna het internationaal werd opgepikt. Ook Elon Musk, het brein achter Tesla, deelde de video.

Geen ernstig letsel

Volgens Van Hoesel ging het met de slachtoffers van het ongeluk verbazingwekkend goed. "Ze hadden een bloedneus en wat kleine schaafwondjes, maar geen ernstig letsel."

Advertentie via Ster.nl