Hui Wang verlaat een aandeelhoudersvergadering van ADO Den Haag in maart
NOS VoetbalAangepast

Wang en advocaten niet bij kort geding; 5 januari uitspraak

De rechtbank van Den Haag doet op 5 januari uitspraak in de zaak tussen ADO Den Haag en United Vansen, het bedrijf van de Chinese grootaandeelhouder Hui Wang. Dat is de uitkomst van het kort geding, dat niet langer dan vijf minuten duurde.

De Haagse eredivisieclub eist ruim 2,3 miljoen euro van de Chinese grootaandeelhouder. Hui Wang was zelf niet bij het kort geding in Den Haag. Ook zijn advocaten waren niet aanwezig.

Aandelen zijn al tijdelijk overgedragen

Het is de tweede keer binnen korte tijd dat ADO en Wang tegenover elkaar staan in de rechtszaal, al was het dit keer figuurlijk.

Vorige week besloot de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam om Wang te schorsen als voorzitter van de raad van commissarissen van ADO en zijn aandelen tijdelijk over te dragen aan een onafhankelijke beheerder. Toen werd al wel vastgesteld dat de plicht van United Vansen om ADO te betalen duidelijk op papier stond.

Financiële problemen

Het exacte bedrag dat ADO Den Haag via het kort geding eist van grootaandeelhouder Wang Hui is 2.347.496 euro.

ADO heeft grote financiële problemen, volgens de clubleiding omdat het beloofde geld uit China uitblijft. De KNVB zette ADO terug naar categorie 1, wat betekent dat de club onder verscherpt toezicht staat bij de bond. Als de club voor 1 februari geen sluitende begroting indient, dan komt het voortbestaan van ADO in gevaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl