Coach Giovanni Guidetti geeft aanwijzingen aan de Oranje dames
NOS SportAangepast

Zoektocht naar opvolger Guidetti: kwaliteit voor snelheid

"Het is jammer maar we moeten door. Onze blik is gericht op de toekomst." Guido Davio, algemeen directeur van de Nevobo, laat er geen misverstand over verstaan. Ook de volleybalbond is verrast door het besluit van Giovanni Guidetti om zijn contract als bondscoach van de volleybaldames in te leveren.

Twee weken geleden vertelde Guidetti dat hij benaderd was door de Turkse volleybalbond om daar bondscoach te worden. Meerdere gesprekken met de Nederlandse bond volgden, maar Guidetti besloot zijn privéleven voorrang te geven.

Dochter voor Guidetti

In september kreeg hij samen met zijn Turkse echtgenote, de volleybalster Bahar Toksoy, een dochter. Davio: "We betreuren het, maar we respecteren zijn keuze. Ik denk dat de impact van het reizen, in combinatie met de komst van zijn kind, groter is dan hij vooraf had voorzien. Hij vond het echt een lastige keuze, maar dit is het."

Onder leiding van Guidetti, die in januari van 2015 werd aangesteld, eindigden de volleybalsters in augustus bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro als vierde. Daarnaast won Oranje onder zijn leiding zilver op het EK en brons in de World Grand Prix. Guidetti had zijn contract als bondscoach in juli nog met vier jaar verlengd.

Over de details van de gesprekken met de Italiaan wil Davio niets zeggen: "We zijn overeengekomen dat we zijn contract per 1 januari ontbinden, maar over de inhoud van die gesprekken doe ik geen medelingen."

Twee jaar geleden heeft het team aangegeven dat Giovanni degene was die een volgende stap kon zetten met het team.

Guido Davio, algemeen directeur van de Nevobo

De zoektocht naar een nieuwe bondscoach is inmiddels begonnen, maar daar trekt de bond tijd voor uit. Pas in mei begint het internationale seizoen weer.

De speelsters hebben al aangegeven dat ze nauw betrokken willen worden bij de zoektocht naar een vervanger. Dat gaat ook gebeuren, volgens de algemeen directeur: "We gaan voor kwaliteit, niet voor kwantiteit. Twee jaar geleden heeft het team aangegeven dat Giovanni degene was die een volgende stap kon zetten met het team. We gaan met elkaar in gesprek en kijken wat haalbaar is voor het team."

Volleybalbond neemt de tijd om een nieuwe bondscoach te zoeken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl