Kjetil Jansrud
NOS SportAangepast

Jansrud nog ongeslagen op Super G, Shiffrin wint reuzenslalom

Kjetil Jansrud is in het Italiaanse Santa Caterina ook winnaar geworden van de derde Super G-wereldbekerrace van het seizoen.

De 31-jarige Noor, die eerder ook in Val d'Isère en Val Gardena al ongenaakbaar was, gleed in de Dolomieten in 1.30,88 langs de poortjes en bleef daarmee de Oostenrijker Hannes Reichelt 0,60 voor. De Italiaan Dominik Paris, nummer twee in het klassement op de Super G, legde op 0,65 beslag op de derde plaats.

In het wereldbekertotaalklassement kwam Jansrud dichter hij Marcel Hirscher. De Oostenrijker, specialist op de slalom en reuzenslalom, heeft nog altijd een ruime voorsprong van 151 punten.

Mikaela Shiffrin

Mikaela Shiffrin won in het Oostenrijkse Semmering voor de tweede keer in haar carrière een reuzenslalom voor de wereldbeker.

De 21-jarige Amerikaanse boekte eerder al 23 wereldbekerzeges, maar 22 daarvan waren op de slalom. Op de reuzenslalom, waarbij de poortjes veel verder uit elkaar staan, had ze in oktober 2014 op de gletsjer van Sölden haar enige zege behaald.

Shiffrin ging in Semmering in de eerste run als enige binnen de minuut door de finish en bouwde haar voorsprong in de tweede afdaling uit. Ze noteerde in twee runs 2.01,81.

De Française Tessa Worley, leidster in de wereldbekerstand, eindigde op de ijzige Oostenrijkse piste op 0,78 als tweede, voor de Italiaanse Manuela Möllg die 1,09 toegaf. Lara Gut werd vierde. Tijdens haar deels mislukte eerste run werd ze zeventiende, maar ze herstelde zich een run later knap.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl