Wout van Aert
NOS WielrennenAangepast

Van Aert oppermachtig in Heusden, pech Van der Poel

Wout van Aert heeft de veldrit voor de wereldbeker in Heusden-Zolder op zijn palmares bijgeschreven. Op het parcours waarop hij begin dit jaar de wereldtitel behaalde, bleef de Belg zijn landgenoot Laurens Sweeck ruim voor.

Van Aert opende zo snel dat alleen zijn landgenoot Toon Aerts kon aanpikken. Ook hij moest al in de tweede ronde lossen.

Van der Poel

Mathieu van der Poel raakte kort na de start ingesloten, moest van schoeisel wisselen en reed na twee ronden al op een achterstand van een halve minuut. Na afloop zei Van der Poel dat hij aan de kant werd gereden. "Ik zal het zeker onthouden", reageerde hij gefrustreerd.

De wereldkampioen van 2015 bleek niet bij machte dichter bij de ontketende Van Aert te komen en kreeg in de laatste ronde bovendien opnieuw materiaalpech: hij werd veertiende.

Oud-wereldkampioen Lars Boom deed ook mee en finishte als elfde. Lars van der Haar maakte zijn rentree na een spierblessure.

Klassement

Van Aert had de eerste twee wereldbekerwedstrijden gewonnen, bij afwezigheid van Van der Poel, die er daarna drie won. De cross van Koksijde werd afgelast vanwege de storm.

In het wereldbekerklassement leidt Van Aert, gevolgd door Kevin Pauwels en Sweeck.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl