Maret Balkestein-Grothues in actie tijdens de Olympische Spelen
NOS SportAangepast

Oranje-aanvoerster Balkestein-Grothues geschokt door vertrek Guidetti

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben nog geprobeerd bondscoach Giovanni Guidetti op andere gedachten te brengen, toen hij bekendmaakte dat hij zou stoppen. Dat vertelt aanvoerster Maret Balkestein-Grothues. "Als iemand je zo onverwacht verlaat, ga je direct in de overtuigingsstand om te proberen hem erbij te houden. Maar hij had zijn beslissing al genomen."

Balkestein-Grothues ervaart het vertrek van Guidetti als een schok. "Ik had het totaal niet aan zien komen, hij heeft in juli zijn contract nog verlengd met vier jaar. Toen ik het hoorde, was ik ook best emotioneel. We zitten nog midden in het proces en dan stapt hij er ineens uit. Het is jammer dat we niet samen op zoek konden gaan naar een oplossing."

Onder leiding van de Italiaan zijn de volleybalvrouwen in twee jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal topteam. "Hij heeft het team nieuw elan en vertrouwen gegeven, dat is zijn verdienste. Hij liet iedereen zich belangrijk voelen in zijn rol. Of je nou masseur, scout, basisspeelster of reserve was. Iedereen kreeg waardering, dat is zijn kracht als coach", aldus Balkestein-Grothues.

Het is nog niet bekend wie Guidetti gaat opvolgen als bondscoach. De speelsters willen wel inspraak hebben bij de keuze die de Nederlandse volleybalbond gaat maken. "We gaan daarover met de bond om de tafel. Zij staan daar ook open voor. Wij hebben als team ons eigen cv geschreven, dus ik denk wel dat er goede coaches zijn die zich zullen melden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl