Giovanni Guidetti
NOS SportAangepast

Guidetti stopt als bondscoach volleybalsters

Giovanni Guidetti stopt als bondscoach van de Nederlandse volleybalsters. De 44-jarige Italiaan, die in september vader werd van een dochter, tekent binnenkort een contract als bondscoach van Turkije. Guidetti, die in Turkije al werkzaam is als clubcoach van Vakifbank, zegt daarnaast meer tijd met zijn gezin te willen doorbrengen.

Onder leiding van Guidetti, die in januari van 2015 werd aangesteld, eindigden de Nederlandse volleybalsters in augustus bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro als vierde. Daarnaast won Oranje onder zijn leiding zilver op het EK en brons in de World Grand Prix.

Ik kon ervoor kiezen om twaalf maanden per jaar bij mijn dochter Alison te zijn, in plaats van zes. Dit veranderde alles.

Giovanni Guidetti

'Moeilijkste beslissing'

"Dit was de moeilijkste beslissing die ik in mijn leven heb moeten nemen", erkent Guidetti. "Uiteindelijk heb ik niet de keuze gemaakt wat het beste voor mij zou zijn, namelijk bondscoach van Nederland blijven. Ik heb ervoor gekozen wat het beste voor mijn familie is. Ik kon ervoor kiezen om twaalf maanden per jaar bij mijn dochter Alison te zijn, in plaats van zes. Dit veranderde alles."

"Ik verlaat een geweldig team, vol geweldige speelsters en een geweldige staf, terwijl we nog midden in een succesvolle reis zitten. De laatste twee jaar waren voor mij een ongelooflijke ervaring. Iedereen gaf mij het gevoel dat ik de meest gelukkige coach ter wereld was."

'Dankbaar voor passie en inspiratie'

Guidetti had zijn contract als bondscoach in juli nog met vier jaar verlengd. De Nederlandse volleybalbond betreurt dan ook de keuze die Guidetti heeft gemaakt, maar respecteert de beslissing. "Hij is afgelopen zomer vader geworden. Dat, in combinatie met het aanbod van de Turkse bond, heeft hem doen nadenken over waar hij zijn prioriteit wil leggen", zegt Guido Davio van de Nevobo.

"We zijn dankbaar voor de passie en inspiratie die hij heeft overgebracht naar de hele volleybalgemeenschap. En het fundament dat hij heeft gelegd om volgende stappen te kunnen zetten. We gaan aan de slag om een hele goede coach te vinden, die kan doorgaan op de ingeslagen weg", aldus Davio.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl