Toeristen herdachten in 2014 de tsunami die toen tien jaar eerder enorme schade aanrichtte
NOS NieuwsAangepast

Honderden Thaise lichamen tsunami 2004 niet geïdentificeerd

Twaalf jaar nadat een enorme tsunami Azië trof en meer dan 226.000 mensen doodde, zijn er in Thailand nog altijd 400 mensen niet geïdentificeerd. Dat zegt de Thaise politie.

Het land, waar in totaal 5395 mensen stierven door de vloedgolven, heeft de afgelopen jaren 4000 tot 5000 nabestaanden gezocht om ervoor te zorgen dat alle lichamen kunnen worden geïdentificeerd.

Grootste natuurramp

Naast Thailand werden Indonesië, India en Sri Lanka hard getroffen door de tsunami die op 26 december 2004 aan land kwam. De vloedgolven waren veroorzaakt door een zeebeving in de Indische Oceaan met een kracht van 9,15. Het is een van de grootste natuurrampen uit de geschiedenis.

De impact was groot, al is inmiddels het meeste hersteld. Het toeristische gebied dat in 2004 werd geraakt in Thailand draait weer op volle kracht. Het land verwacht dit jaar een recordaantal toeristen: 32,4 miljoen.

Alarmsysteem

Om de gevolgen van een nieuwe grote vloedgolf te verkleinen is er een alarmsysteem opgezet. Volgens critici werkt dat niet naar behoren, wat de Thaise overheid ontkent.

2014: tsunami 10 jaar geleden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl