NOS SportAangepast

Mooiste reportages 2016: Maarten Tip

In de laatste dagen van 2016 kiezen de verslaggevers van NOS Sport hun mooiste reportage van het jaar. Vandaag: Maarten Tip. Hij kiest voor het respect tussen Giovanni Guidetti en Avital Selinger, de huidige en de oude bondscoach van de volleybaldames.

Coaches Selinger en Guidetti hebben diep respect voor elkaar

"In maart van dit jaar gemaakt in Zürich, toen de huidige bondscoach van Oranje, Giovanni Guidetti, met zijn club Vakifbank, speelde tegen Volero Zürich, dat toen onder leiding stond van oud-bondscoach Avital Selinger. Twee verschillende coaches die beiden op hun eigen manier succesvol zijn."

"Ik heb Avital Selinger lang meegemaakt als coach van Oranje en van vrij dichtbij kunnen volgen hoe hij de ploeg naar de wereldtop bracht. Onder hem won Oranje de World Grand Prix in 2007 en werd tweede op het EK van 2009. Hij werkt vooral vanuit de beslotenheid van een groep. Houdt alles intern. Guidetti is het tegenovergestelde. Hij gooide de deuren meteen open bij Oranje, zoals hij dat ook bij zijn club doet."

"Guidetti heeft met de huidige generatie volleybalvrouwen succes. Hij werd vorig jaar tweede op het EK in eigen land en bracht dit jaar de volleybalsters naar brons in de World Grand Prix en de vierde plaats op de Olympische Spelen. Op het moment van deze reportage moest Oranje zich nog plaatsen voor Rio. Dat gebeurde in mei in Tokio."

"De verschillen tussen de coaches worden goed duidelijk in dit item. Daarbij vind ik het ook erg mooi dat Guidetti en Selinger met veel respect over elkaar spreken. Onze cameraman Aryan Jauregui heeft de emoties tijdens de wedstrijd ook goed weten te vangen. Zo ontstaat er een spannend wedstrijdverslag vanuit cameraposities die we normaal niet hebben. Kortom een reportage over twee topcoaches, met een spannend volleybalduel op hoog niveau in een sfeervolle hal. Mooi om te maken!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl