'Cavalier' Kyrie Irving (r) dribbelt voorbij 'Warrior' Klay Thompson
NOS SportAangepast

Cavs doen NBA-finale dunnetjes over

Cleveland Cavaliers heeft de topper in de NBA tegen Golden State Warriors op de valreep gewonnen: 109-108. Kyrie Irving maakte drie seconden voor tijd, met een jumper over Klay Thompson heen, de beslissende score.

Vrijwel het hele duel was Golden State, koploper van de Western Conference, aan de leiding gegaan. Toen de marge in het vierde kwart opgevoerd werd naar 80-94, leek de strijd beslist. Maar de Cavs, leiders in het oosten, kwamen net als in de NBA- finale van vorig seizoen terug.

Dunkend bracht LeBron James zijn ploeg met nog 1.43 te spelen voor het eerst sinds het eerste kwart op voorsprong, waarna Irving de knappe comeback bezegelde.

Opnieuw hoofdrol Irving

Het was ook Irving geweest die Cleveland eerder dit jaar, na een 3-1 achterstand in de play-offs, toch nog de eerste titel in 52 jaar bezorgde. Toen deed hij dat door, uit balans en met zijn verkeerde voet voor, een onwaarschijnlijke driepunter over Stephen Curry heen te gooien.

Deze keer troefde Irving dus Thompson, een van de beste verdedigers uit de NBA, op het beslissende moment af. Terwijl hij zich even later een weg moest banen door een haag van journalisten, schudde James lachend het hoofd. "Die jongen is speciaal, maar daar was eigenlijk al geen twijfel over."

Uitslagen NBA 25 december

New York Knicks - Boston Celtics114-119
Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors109-108
San Antonio Spurs - Chicago Bulls119-100
Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves112-100
LA Lakers - LA Clippers111-102

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl