Geëvacueerde bewoners vieren Kerstmis in een opvangcentrum

Vier doden op Filipijnen door orkaan Nock-Ten

De orkaan Nock-Ten, op de Filipijnen bekend als Nina, heeft tot nu toe aan vier mensen het leven gekost. De storm heeft huisgehouden in het dichtbevolkte gebied rond de hoofdstad Manilla.

Een boer kwam in de provincie Quezon onder een vallende boom terecht nadat de orkaan zondagavond aan land was gekomen. In een andere regio kwamen drie mensen om: zo werd een echtpaar verzwolgen door plotseling opkomend water.

In vijf provincies ligt het elektriciteitsnetwerk plat. Veel slecht gebouwde huizen zijn verwoest. Door aardverschuivingen en omgevallen bomen zijn veel wegen in het getroffen gebied onbegaanbaar. Meer dan 380.000 mensen zijn geëvacueerd. Het kostte de autoriteiten in sommige plaatsen moeite om bewoners ervan te overtuigen om juist met Kerst hun huis te verlaten. Hier en daar werden ze gedwongen geëvacueerd.

Orkaan Nina veroorzaakt veel overlast op Filipijnen

De orkaan is iets in kracht afgenomen, maar bereikt nog altijd windsnelheden van zo'n 140 kilometer per uur. Hij zal naar verwachting in de loop van de dag wegtrekken over de Zuid-Chinese Zee.

De Filipijnen worden jaarlijks getroffen door zo'n twintig orkanen. In 2013 kwamen ruim 7300 mensen om het leven door orkaan Haiyan. Meer dan vijf miljoen mensen raakten toen dakloos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl