Thomas Coville bij zijn vertrek uit Bretagne op 6 november
NOS NieuwsAangepast

Fransman zeilt als snelste alleen rond de aardbol

De Fransman Thomas Coville heeft een wereldrecord gevestigd door in 49 dagen en ruim drie uur alleen rond de wereld te zeilen. Coville passeerde vandaag de finish bij het eiland Quessant voor de kust van Bretagne.

Dankzij voortdurende wind in de rug wist hij het vorige record ruim te verbeteren. Hij deed er acht dagen korter over dan het vorige record, dat sinds 2008 op naam stond van zijn landgenoot Francis Joyon.

Coville vertrok op 6 november uit Frankrijk en zeilde over de Atlantische Oceaan in zuidelijke richting en vervolgens in oostelijke richting onder Zuid-Afrika door, de Indische Oceaan over, onder Australië door, de Grote Oceaan over, onder Zuid-Amerika door en tot slot over de Atlantische Oceaan in noordelijke richting terug naar Frankrijk.

Eerder deed Coville al diverse pogingen, maar deed hij er telkens te lang over of moest hij opgeven. Dit keer zat niet alleen de wind mee, maar had hij ook geen andere tegenslag. Morgen wordt zijn record gevierd aan de Quai Malbert in Brest.

President Hollande feliciteerde de zeiler op Twitter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl