Muziek en zang tijdens de kerstnachtdienst van Bethel in Drachten
NOS NieuwsAangepast

Kerstnachtdienst in Drachten zo populair dat ze 'm vier keer doen

Gitaarmuziek, een professioneel decor, camera's, geluidsapparatuur en een lichtshow. Allemaal ingrediënten voor een productie zoals The Passion, zou je denken. Maar het kan ook prima bij de kerstnachtdienst, vinden ze in Drachten.

Bij de Vrije Baptistengemeente Bethel is de dienst zo populair, dat er met Kerst vier vieringen op het programma staan: gisteren twee en vanavond opnieuw twee.

'Een concert met een leuke preek ertussendoor'

"In de zaal passen 1500 bezoekers per avond, dus we verwachten er in totaal zo'n 6000", zegt Jacob Folkerts, de voorganger van de kerk.

Waar andere kerken leeglopen, lijkt die van Bethel in Drachten ieder jaar drukker bezocht. De gemeenschap heeft 3000 leden en krijgt deze Kerst dus daar bovenop hetzelfde aantal aan bezoekers van buitenaf.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Volgens Folkerts komt het succes door de manier waarop zij hun kerstnachtdienst uitvoeren. "Eigentijdse muziek maakt het makkelijker om de vertaalslag te maken naar het hedendaagse leven." De kerk giet de boodschap zoals die al honderden jaren door de Bijbel wordt overgedragen in een nieuw jasje.

De kerknachtdienst nieuwe stijl gaat erin als zoete koek bij de bezoekers. "Ik vind het heel erg leuk", vertelt een meisje van 13. "Vooral de muziek." Een oudere bezoekster beaamt dat. "Het zingen is zo mooi. Alles klopt met elkaar en ik voel me hier echt helemaal thuis."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl