Davina Philtjens en Caroline Verleg

Vrouwen Ajax bezegelen wintertitel met doelpuntenfestijn

Het vrouwenelftal van Ajax heeft in de laatste speelronde voor de winterstop de koppositie verstevigd. Het team won met 6-3 op bezoek bij Telstar, terwijl achtervolger FC Twente met 3-2 verloor bij ADO Den Haag.

Ajax keek in de eerste helft twee keer tegen een achterstand aan. Pas na een uur kwam de koploper voor het eerst op voorsprong; Merel van Dongen zette met een schot van afstand de 2-3 op het scorebord.

Telstar maakte in de zeventigste minuut gelijk, maar in het laatste kwartier zorgden de Amsterdamse vrouwen toch nog voor een marge van drie. Chantal de Ridder nam zowel de 3-5 als de 3-6 voor haar rekening.

Topper

Door de grote zege gaat winterkampioen Ajax met een voorsprong van acht punten op FC Twente de winterstop in. De nummer twee zag de topper tegen ADO ondanks een voortvarende start verloren gaan.

Twente leidde na elf minuten al met 2-0 na doelpunten van Eshly Bakker en Ellen Jansen, maar stond na negentig minuten toch met lege handen: 3-2.

PSV

PSV versloeg PEC Zwolle met 6-0 en Achilles'29 was thuis niet opgewassen tegen sc Heerenveen (1-3).