Benito van de Pas
NOS SportAangepast

Van de Pas door het oog van de naald op WK darts

Benito van de Pas heeft zich met pijn en moeite verzekerd van een plek in de achtste finales van het WK darts. De 23-jarige Tilburger moest in de tweede ronde tot het uiterste gaan om de Engelsman Terry Jenkins de baas te blijven: 4-3.

De Nederlander begon sterk aan het duel met de geroutineerde Jenkins. Hij sleepte de eerste set binnen, maar verloor daarna het initiatief. Na vier legs op rij voor Jenkins herpakte Van de Pas zich, met als resultaat dat hij de derde en vierde set naar zich toetrok.

Zenuwenspel

Toen de winst binnen handbereik lag, begon de Brabander weer te haperen. Jenkins trok de stand gelijk door zes legs op rij te winnen, waardoor de beslissing moest vallen in de zevende set. Die ontaardde in een zenuwenspel, waarin beide darters kansen op de winst lieten liggen. Met dubbel 5 gooide Van de Pas, die Jenkins nog een matchdart zag missen (dubbel 20), de partij uiteindelijk uit.

In de volgende ronde wacht Van de Pas een duel met regerend wereldkampioen Gary Anderson. De Schot kende geen problemen met Andrew Gilding.

Landgenoten

Raymond van Barneveld, topfavoriet Michael van Gerwen en Jelle Klaasen komen na de Kerst in actie in de tweede ronde van het WK.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl