NOS SportAangepast

'Bewegen van vingers is mooiste kerstcadeau' voor Kvitová

Kvitová: bewegen van vingers is mooiste kerstcadeau

Petra Kvitová is, drie dagen nadat ze door een inbreker in haar huis met een mes werd aangevallen, ontslagen uit het ziekenhuis van Vysoke nad Jizerou. Een vier uur durende operatie aan haar linkerhand is "geslaagd en zonder complicaties verlopen", meldt de chirurg van de Tsjechische tennisster.

De 26-jarige Kvitová kan haar vingers inmiddels weer een beetje bewegen en ze noemde dit zelf "het beste kerstcadeau dat ze kon krijgen." De Tsjechische is ondanks de heftige gebeurtenis positief gestemd.

"Ik voel me iedere dag iets beter en ben dankbaar voor alle steunbetuigingen van de afgelopen tijd", zegt Kvitová, die de kerstdagen thuis kan doorbrengen.

De hand van Kvitová gespalkt en in het verband

'Ik wil terugkeren op het hoogste niveau'

"Wat me is overkomen, was bijzonder angstig, maar ik zie mezelf niet als slachtoffer. Ik wil vooruitkijken en niet achteruit", aldus de huidige nummer elf van de wereld. "Het maakt niet uit hoelang het duurt voordat ik weer kan spelen. Of het nou drie maanden, zes maanden of een jaar duurt, ik wil terugkeren op het hoogste niveau."

De tweevoudig winnares van Wimbledon moet eerst twee weken rust nemen en kan daarna beginnen aan haar revalidatie, die waarschijnlijk zes maanden in beslag zal nemen. De inbreker die Kvitová overviel en verwondde, is nog altijd op de vlucht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl