Hans van Breukelen
NOS VoetbalAangepast

Van Breukelen: speelsters hadden geen vertrouwen in Van der Laan

Omdat de speelsters geen vertrouwen meer in hem hadden, is Arjan van der Laan ontslagen als bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. Dat bevestigt technisch directeur Hans van Breukelen van de KNVB tegenover de NOS.

Met het oog op het EK komende zomer in Nederland zag de voetbalbond geen andere oplossing dan Van der Laan per direct te ontslaan. De coach liet eerder vandaag weten verrast te zijn door het besluit. Volgens Van Breukelen moet de coach hebben geweten dat er onheil in de lucht hing.

Van Breukelen: "Het is jammer voor hem dat hij het als donderslag bij heldere hemel ervaart. Maar aan de andere kant weet hij ook dat we vijf maanden geleden Foppe de Haan hebben gevraagd hem verder te begeleiden. Toen liepen de dingen al niet zoals wij ze graag zien."

De technisch directeur van de KNVB zag geen andere mogelijkheid meer dan Van der Laan te ontslaan. Van Breukelen vond het een moeilijk besluit. "Het is heel vervelend iemand te moeten ontslaan. En zeker op dit moment, zo vlak voor kerst."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl