Voormalig bondscoach Arjan van der Laan

Ontslagen Van der Laan: heel zuur, ik ben verrast

Arjan van der Laan is compleet verrast na zijn ontslag als bondscoach van de Nederlandse voetbalvrouwen. "Dit is heel zuur. Ik had het gevoel dat we op de goede weg waren", zegt Van der Laan tegen NOS Sport in een eerste reactie.

Hans van Breukelen, technisch directeur van de KNVB, bracht Van der Laan woensdag op de hoogte. "Hij vertelde me dat er geen vertrouwen meer is. Ik ben niet boos op hem. Ik verwijt hem niets, maar ik ben wel teleurgesteld", zegt Van der Laan.

De 47-jarige oud-voetballer van Sparta was bondscoach sinds 1 oktober 2015. Assistent-bondscoach Sarina Wiegman neemt voorlopig zijn taken waar. Van der Laan had zijn werk graag tot en met het Europees kampioenschap van komende zomer in eigen land afgemaakt.

"Ik heb net drie goede trainingsstages achter de rug. Ook Foppe de Haan, die sinds afgelopen zomer als adviseur bij ons werkzaam was, gaf aan dat het goed was. De ploeg gaf mij juiste signalen. Ik kan mijzelf lastig iets verwijten. Ik heb die ondersteuning zelf gevraagd, maar dat is omdat het altijd beter kan."

Ondanks alles kan Van der Laan terugkijken op een mooie periode. "Ik ben heel trots dat Jelle Goes en Minke Booij destijds voor mij kozen. Ik kijk positief terug op de periode bij Oranje."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl