NOS SportAangepast

Opgeleefde Grol heeft nieuwe energie om nog een keer alles te geven

Opgeleefde Grol heeft nieuwe energie om nog een keer alles te geven

"De afgelopen vijftien jaar heb ik hier dag en nacht voor geleefd. Dat ga ik ook nooit meer doen. Fysiek en geestelijk ben ik kapot. Mijn lichaam wil ook niet meer, het is gewoon klaar."

Het waren duidelijke woorden van judoka Henk Grol nadat hij was uitgeschakeld in de achtste finales op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Toch ziet de toekomst er een half jaar later totaal anders uit. Een 'nieuwe' Grol heeft weer energie gevonden om de mat op te gaan.

"Ik heb de afgelopen tijd andere dingen gedaan. Ik heb gebokst, wat gefietst. Ik houd van het gevoel om fysiek fit te zijn, daar ben ik aan verslaafd. Het was goed om even niet aan judo te doen, nu ben ik weer fris in mijn hoofd", vertelt de 31-jarige Grol.

Teleurstelling bij Henk Grol in Rio de Janeiro

Geestelijk zit het dus weer goed, maar hoe is dat lichamelijk? "Na thuiskomst van Rio ben ik meteen geopereerd. Ik wilde kijken of mijn lichaam zou herstellen van de klachten en dat is gebeurd", aldus Grol, die onder het mes ging voor zijn schouder. "Die voelt nu als nieuw aan. Zelfs beter dan de andere kant."

Grol klinkt als herboren en heeft er weer zin in. En dus is de vraag: wat kan de uitgesproken judoka nog? "Ik wil op de WK in maart kijken of ik nog kan leveren wat ik denk dat ik kan. Daarna beslis ik of ik doorga."

Tokio?

Zijn olympische droom leek afgelopen zomer definitief uiteengespat, maar heel voorzichtig denkt Grol alweer aan Tokio 2020. "Ik wil het judoën nog een laatste kans geven. Hoe dat gaat, is afhankelijk van mijn lichaam, de prestaties en de stress. Ik ga er vol in: alles of niets. Ik denk dat ik nog hele mooie dingen kan doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl