Vincent van der Voort tijdens het WK in 2015
NOS SportAangepast

Van der Voort uitgeschakeld op 'zijn laatste WK'

Vincent van der Voort is voor het eerst in zijn loopbaan uitgeschakeld in de eerste ronde van de WK darts. De 41-jarige Van der Voort moest, mede door rugproblemen zijn meerdere erkennen in de Duitser Max Hopp: 1-3.

Tegen de 20-jarige Hopp begon de snel gooiende darter uit Purmerend sterk. Na winst van de eerste set ging het echter helemaal mis voor Van der Voort, die zoals wel vaker last kreeg van zijn kwetsbare rug.

Geen zin meer

Van der Voort gaf na de wedstrijd aan dat hij zeer waarschijnlijk zijn laatste WK heeft gespeeld. "Dat zit er dik in, zo eerlijk moet ik zijn. Als dit niet verbetert, heb ik er geen zin meer in", zei hij voor de camera van RTL7.

"Ik heb er alles aan gedaan om hier fatsoenlijk aan de start te staan, maar deze wedstrijd duurde voor mij te lang. Ik moest met een boogje gaan gooien en anders gaan staan om mijn rug te ontzien. Het deed zoveel zeer, dat kan nooit goed zijn."

Vier Nederlanders door

Op het WK hebben vier van de tien Nederlanders de tweede ronde bereikt: topfavoriet Michael van Gerwen, Benito van de Pas, Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen, die donderdagavond met 3-1 te sterk was voor landgenoot Jeffrey de Graaf.

Net als De Graaf en Van der Voort zijn ook Jerry Hendriks, Jermaine Wattimena, Christian Kist en Ron Meulenkamp uitgeschakeld in Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl