In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS NieuwsAangepast

Ophef in Meppel na afgelasting kerstviering

In Meppel is ophef ontstaan doordat een kerstfeest voor kinderen is afgelast. De organisatie besloot gisteren in overleg met de gemeente dat het feest niet door zou gaan.

Er werd grote drukte verwacht bij het evenement. Vanavond zouden 3000 basisschoolkinderen in het oude centrum van Meppel Kerst vieren en na de aanslag in Berlijn werd dat niet verantwoord geacht.

"Niet huilen in een hoekje"

Lokale politici reageren kritisch. "Ik vind het jammer. Het lijkt zwichten voor de angst", zegt een GroenLinks-politica tegen RTV Drenthe. "Ik vind het niet passen bij de kerstgedachte."

Een oud-raadslid, dat zichzelf introduceert als "Marokkaanse, Nederlandse moslimboer", heeft op YouTube zijn onvrede geuit. "We moeten ons schamen voor ons gedrag in Meppel. Ga niet zitten huilen in een hoekje en doe even normaal", zegt hij.

Er zijn ook politici die begrip opbrengen voor de keuze van de organisatie. "Het is een afweging en een keuze van de organisatie. Die respecteer ik", zegt een raadslid van de SP.

Paniek

Organisator Herman Langhorst zei tegen RTV Drenthe dat hij geen enkel risico wil lopen. "Stel je voor dat er, door wat dan ook, in de menigte met ook veel jonge kinderen paniek ontstaat. En daarbij komt ook nog eens dat het vieren van Kerst bij bepaalde groepen ter discussie staat."

Vanavond is er in een kerk een alternatieve kerstviering.

Advertentie via Ster.nl