Rien van der Schaft is aangesteld als bondscoach dressuur
NOS SportAangepast

Van der Schaft bondscoach dressuurruiters

Rien van der Schaft is door de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) aangesteld als bondscoach dressuur. Hij is de opvolger van Johan Rockx, die tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro verantwoordelijk was voor de dressuurploeg. Rockx had een tijdelijke aanstelling, omdat de inmiddels overleden Wim Ernes destijds ernstig ziek was.

De dressuurploeg had weinig succes in Rio. De 62-jarige Van der Schaft, die een paar jaar geleden nog in beeld was als bondscoach in Amerika, is al decennia bekend in de Nederlandse en internationale dressuurwereld. "Dit is een mooie uitdaging en een enorme eer", zegt hij over zijn aanstelling. "Werken met de beste Nederlandse dressuurruiters is voor een trainer geweldig."

Aan de wereldtop houden

Volgens technisch directeur Maarten van der Heijden is de taak van Van der Schaft helder: "Nederland als groot dressuurland aan de wereldtop houden." Van der Schaft runt met zijn vrouw en dochter trainings- en africhtingsstal Sprengenhorst.

Van der Schaft bondscoach dressuur

Lips vertrekt als bondscoach eventing

De KNHS heeft besloten de aflopende verbintenis met Martin Lips als bondscoach eventing niet te verlengen. Lips was twaalf jaar bondscoach en kwalificeerde zich met de eventingploeg voor Rio de Janeiro. Wie Lips opvolgt, is nog niet bekend.

Rob Ehrens blijft aan als bondscoach van de springruiters. Met hem is de KNHS een nieuw contract voor twee jaar overeengekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl