Het niet meer actieve Twitteraccount van @iRechter
In samenwerking met
RTV Oost
NOS NieuwsAangepast

Rechter op de vingers getikt na 'knettergek-tweet' over Wilders

Een Overijsselse rechter is op de vingers getikt na het plaatsen van een bericht op Twitter over Geert Wilders. De rechter reageerde op een bericht dat Wilders bij EenVandaag is verkozen tot politicus van het jaar met de tekst: "Knettergek".

Een 'misplaatste uitlating', aldus de rechtbank Overijssel. Het Twitteraccount van de rechter is inmiddels niet meer actief, meldt RTV Oost.

Rechter Sylvia Taalman is al jaren actief op Twitter onder de naam @iRechter. Ze gebruikte het medium om mensen te laten zien wat het werk van een rechter inhoudt.

Toen Taalman zes jaar geleden begon met twitteren, leverde dat nog weleens discussie op. Mede daardoor besloot de rechtbank Almelo als eerste rechtbank in Nederland richtlijnen vast te stellen voor het gebruik van sociale media en Twitter.

Knettergek

Wilders werd onlangs door de rechtbank in Amsterdam schuldig bevonden aan groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie bij zijn uitspraken op de verkiezingsavond in 2014.

Wilders reageerde na die uitspraak op Twitter met de tekst: "Drie PVV-hatende rechters verklaren Marokkanen tot ras en veroordelen mij en half Nederland. Knettergek."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl