NOS SportAangepast

Mooiste reportages 2016: Martin Vriesema

In de laatste dagen van 2016 kiezen de verslaggevers van NOS Sport hun mooiste reportage van het jaar. Vandaag: Martin Vriesema. Hij kiest voor het verhaal van Inge Dekker, die in aanloop naar Rio werd behandeld voor baarmoedershalskanker.

Dekker plonst weer en denkt aan Rio

"Mijn mooiste reportage van 2016? Mooi is in dit geval een verkeerd woord, maar dit item of beter deze persoon maakte op mij wel heel veel indruk. Inge Dekker kreeg eind 2015 te horen dat ze baarmoederhalskanker had. Zomaar patsboem, zonder klachten, na een reguliere controle. Voor iedereen verschrikkelijk, maar voor een gezonde topsporter al helemaal. Juist omdat een topsporter zo afhankelijk is van z'n lichaam."

IJzeren discipline

"Ze werd succesvol geopereerd en met een ijzeren discipline pakte ze de draad weer op. Haar doel: de Olympische Spelen van Rio. Daar wilde ze bij zijn. In dit interview praat ze openhartig over de impact van de ziekte: hoe ze gewoon doortrainde tot de dag van de operatie, over de steun van familie en vrienden en hoe het zwemmen haar hielp de draad weer op te pakken."

"Ze haalde Rio, zwom zelfs de finale met de estafettevrouwen op de 4x100 vrij. Nederland werd vierde, maar door de aanwezigheid van Dekker voelde het wat mij betreft toch een beetje als goud."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl