De vaarvakanties gaan wel door
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

De Zonnebloem schrapt groot deel zorgvakanties

Vrijwilligersorganisatie de Zonnebloem stopt met een groot deel van het aanbod van reizen voor mensen met een lichamelijke beperking. Alle bus- en vliegreizen worden in 2018 geschrapt. Alleen de vaarvakanties met het hotelschip MPS de Zonnebloem blijven bestaan.

Jaarlijks gaan ruim 8300 mensen op vakantie met de Zonnebloem. Vanaf 2018 is er nog maar plek voor 2850 vakantiegangers.

Nu is er al een wachttijd van ongeveer een jaar voor deze vakanties. De Zonnebloem verwacht dat dit alleen maar toeneemt.

Minder donaties

Reden voor de bezuiniging is de daling van donaties. Een woordvoerder van de organisatie uit Breda zegt tegen Omroep Brabant dat mensen steeds vaker incidenteel een goed doel steunen, in plaats van structureel geld te doneren.

In 2010 haalde de vereniging nog 21 miljoen euro op. Vorig jaar was dit 17,8 miljoen. "Terwijl de kosten die we moeten maken om de vakanties te organiseren alleen maar toenemen", aldus de woordvoerder van de Zonnebloem.

Ruim honderdduizend deelnemers

Behalve vakanties organiseert de Zonnebloem ook allerlei uitjes en dagactiviteiten voor de 117.000 mensen die zijn aangesloten bij de vereniging.

Advertentie via Ster.nl