NOS SportAangepast

Krajicek gaat top-3-speler Raonic coachen

Richard Krajicek is de nieuwe coach van Milos Raonic. Dat heeft de Canadese nummer drie van de wereld bekendgemaakt op Instagram, Krajicek bevestigde de samenwerking op Twitter.

"Het is geweldig om Richard in mijn team te hebben voor het nieuwe seizoen", schrijft Raonic. "Vandaag heb ik mijn eerste training met hem gehad. Ik ben ervan overtuigd dat Richard me kan helpen om mijn doelen te bereiken."

Vorig jaar benaderde Raonic Krajicek al als extra coach voor het grasseizoen, maar toen kwam het niet tot een akkoord. De Canadees liet zich vervolgens bijstaan door John McEnroe en haalde op Wimbledon de finale. Krajicek ging in zee met Stan Wawrinka, maar die verloor in Londen al in de tweede ronde.

  • EPA
    Milos Raonic tijdens de Wimbledon-finale tegen Andy Murray
  • AFP
    Richard Krajicek bij een wedstrijd van Stan Wawrinka

Aan het eind van jaar verbrak Raonic, die in 2016 ook nog de halve finales van de Australian Open haalde, de samenwerking met zijn vaste coach Carlos Moya. Die voegde zich onlangs bij het team van Rafael Nadal.

Krajicek blijft naast zijn baan als coach ook de komende drie jaar toernooidirecteur van het ABN Amro-tennistoernooi. "Deze twee banen zijn voor mij een ideale combinatie", aldus Krajicek. "Ik liep al even rond met de ambitie om te gaan coachen en om aan de slag te kunnen met een topspeler als Milos Raonic is natuurlijk een mooie kans."

Tijdens de Australian Open (vanaf 16 januari 2017) zal Krajicek voor het eerst op de tribune zitten als coach van de Canadees.

Krajicek als voorbeeld

Qua speelstijl heeft Raonic wel iets weg van Krajicek, de Wimbledon-kampioen van 1996. De Canadees beschikt over een ijzersterke service en een snoeiharde forehand. Ook komt hij graag naar het net.

Om zijn volleys te verbeteren, bestudeerde hij het duel tussen Krajicek en Pete Sampras op de US Open van 2000, liet hij in 2015 bij RTV Rijnmond weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl