Waarschijnlijk deel van MH370 dat in april aanspoelde in Mosambique
NOS NieuwsAangepast

Onderzoekers MH370 willen zoekactie verplaatsen

Het onderzoeksteam dat in de Indische Oceaan zoekt naar vlucht MH370 van Malaysia Airlines denkt dat het onwaarschijnlijk is dat het vermiste toestel wordt teruggevonden op de plek waar de afgelopen twee jaar is gezocht. Het is voor het eerst dat het team suggereert dat er op de verkeerde plek naar het toestel is gezocht.

Volgende maand moet het huidige onderzoek zijn afgerond. Hierna willen de onderzoekers de zoektocht naar het noorden verplaatsen, in een nieuw gebied van ongeveer 25.000 vierkante kilometer.

Australië, dat samen met China en Maleisië naar het toestel zoekt, verwerpt het advies van het team om op een nieuwe locatie verder te zoeken. Volgens een woordvoerder van het Australische ministerie van Infrastructuur en Transport is er niet genoeg "overtuigend bewijs" dat het vliegtuig in het nieuwe gebied is neergestort.

Wrakstukken

Vlucht MH370 verdween in maart 2014. Het vliegtuig was vanuit Kuala Lumpur onderweg naar Peking toen het toestel met 239 passagiers aan boord spoorloos verdween. Sindsdien zijn er wel wrakstukken teruggevonden, maar dat heeft niet geleid tot de vondst van het toestel.

Volgens de onderzoekers blijkt uit de gevonden wrakstukken en berekeningen die daarmee zijn gedaan dat de kans het grootst is dat het vliegtuig in het gebied ten noorden van de huidige zoekplaats is neergestort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl