Sebastiaan Verschuren tijdens de series van de 100 meter vrije slag bij de Olympische Spelen in Rio.
NOS SportAangepast

Verschuren zet een punt achter zijn zwemloopbaan

Sebastiaan Verschuren zet een punt achter zijn loopbaan. De 28-jarige zwemmer zegt zich niet meer te kunnen motiveren om veertig uur per week te blijven trainen.

"Na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro heb ik drie maanden vakantie genomen. Daarna begon ik met trainen, maar vanaf de eerste dag in het water vroeg ik mezelf af: waarom doe ik dit?", licht Verschuren toe.

Natuurlijk wil ik graag een olympische medaille, maar ik heb oprecht het idee dat het niet meer gaat gebeuren.

Sebastiaan Verschuren

"Ik dacht: ik train gewoon door, maar het gevoel werd alleen maar erger. Natuurlijk wil ik graag een olympische medaille, maar ik heb oprecht het idee dat het niet meer gaat gebeuren. Heb ik het er voor over om veertig uur te trainen om uiteindelijk in een finale als zevende te eindigen? Nee dus."

In 2012 miste hij die beloning voor alle trainingsarbeid op een haar. In de olympische finale op de 100 meter vrije slag tikte hij in Londen als vijfde aan, op slechts 0,08 seconde van de bronzen medaille.

Verschuren voelt 'het vuurtje' niet meer

Verschuren, vooral actief op de vrije slag, heeft juist een succesvol seizoen achter de rug. Zo veroverde hij bij de EK langebaan gouden medailles op de 200 meter vrije slag, de 4x200 meter vrije slag en de 4x100 meter vrije slag.

Bij de WK langebaan in 2015 won hij zilver op de 4x100 meter vrije slag voor gemengde teams. Elf jaar geleden greep Verschuren zijn eerste titels: bij de NK langebaan was hij de snelste op de 800 vrij en bij de nationale titelstrijd op de kortebaan veroverde hij goud op de 1500 vrij. Daarna volgde nog een lange reeks nationale titels.

2016: Verschuren pakt Europese titel op 200 vrij

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl