Helle Thomsen tijdens de finale tegen Noorwegen
NOS SportAangepast

Handbalcoach Thomsen beslist na kerst over toekomst

Ze moet even niet aan handbal denken, direct na de nipt verloren EK-finale tegen Noorwegen (29-30). "Op dit moment zie ik niets zitten. Ik zou het liefst stoppen...", antwoordt Helle Thomsen op de vraag hoe haar toekomst als bondscoach van Nederland eruitziet.

Thomsen moet het toernooi, het eerste van haar als coach van Oranje, even op haar in laten werken. "Ik wilde goud en heb slechts zilver. Ik denk dat als ik er zeven of acht nachtjes over geslapen heb, ik trots zal zijn op hoe ze gespeeld hebben. Het is een sterk team. De Nederlandse bond kan trots zijn op het team."

Over haar eigen positie is ze niet duidelijk. "Ik heb nog niets besloten. Ik spreek na de kerst met de bond. Voor mij is het belangrijk dat ik met ze om tafel zit, om te praten over wat ik kan doen. Kan ik bijvoorbeeld ook bij een club werken? Moet ik in Nederland blijven of in Denemarken? Wat verwachten ze van mij?"

'Heel ervaren coach'

Technisch directeur Sjors Röttger van het NHV bevestigt dat er na de kerst gesproken gaat worden. De bond is erg tevreden over de opvolgster van Henk Groener. "Haar inbreng is die van een heel ervaren coach, die het anders doet. Die continu coacht, tactische aanpassingen doorvoert, enorm gedreven is. We zijn van een hoog niveau van Henk naar een hoog niveau van Helle gegaan."

Over een verlenging van het contract, dat tot 1 januari loopt, zegt Röttger: "Vanaf het allereerste moment hebben we de intentie gehad om langer dan drie maanden door te gaan. Maar we doen het rustig aan. Na de kerst ga ik naar Denemarken en dan gaan we daar een klap op geven met z'n allen."

EK-finale 2016: Nederland - Noorwegen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl