Francesca Lollobrigida
NOS SchaatsenAangepast

Lollobrigida en Mesu winnen marathonvierdaagse

Niels Mesu heeft op de laatste dag van de marathonvierdaagse de eindzege gegrepen. De schaatser van AB Transportgroup had in Alkmaar aan de vierde plaats genoeg om Gary Hekman, die negende werd, van de troon te stoten.

In 2006 werd de laatste editie van de traditionele zesdaagse gehouden, waarna het spruitjespak naar het museum kon. Tien jaar later legde Mesu beslag op het hexapak, een tricot met groene en blauwe zeshoeken.

Van de topvijf van het klassement was Mesu de enige die alert was toen enkele schaatsers wegreden. Door in de sprint Ingmar Berga (zesde in de stand) voor te blijven,was de eindzege voor hem.

"Ik wist dat ik in de sprint moest winnen van Ingmar en dat deed ik", zei Mesu, die in het klassement van de KPN Cup tweede staat achter Bob de Vries. "Jammer dat het zonder zege is, maar het klassement winnen is ook een grote overwinning."

Lollobrigida wint afgetekend

Bij de dames gaf Francesca Lollobrigida haar eindzege glans door ook de vierde wedstrijd te winnen. De Italiaanse was na haar zeges in Leeuwarden, Utrecht en Breda ook de beste in Alkmaar.

De 25-jarige Lollobrigida, die dit seizoen in de strijd om de KPN Cup ook al vier van de zeven wedstrijden won, was deze week een klasse apart. "Ik ben heel trots op deze titel", lachte de Italiaanse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl