NOS NieuwsAangepast

'I'm dreaming of a white...' Helaas

Sleetje rijden, sneeuwballen gooien of sneeuwpoppen maken. Het zit er ook deze Kerst niet in. Volgens NOS-weervrouw Willemijn Hoebert is de kans op een witte Kerst in Nederland heel erg klein. Vrijwel uitgesloten.

Van de week kan het nog wel koud worden, maar in het weekend stijgt de temperatuur weer. Met Kerst, op zondag en maandag, wordt het zacht en is er grote kans op neerslag. Op Tweede Kerstdag kan de temperatuur oplopen naar 7 tot 10 graden.

Tiendaagse weersverwachting

Natuurlijk moet je altijd een slag om de arm houden, zegt Hoebert. "Maar dit gaat geen witte Kerst worden. Dat geloof ik echt niet."

Van een witte Kerst kun je officieel pas spreken als er twee dagen achter elkaar in De Bilt een gesloten sneeuwdek ligt. Dat was in 2009 en 2010 het geval.

In de periode tussen Kerst en Oud en Nieuw is het wisselvallig.

Vorig jaar was er op Tweede Kerstdag een warmterecord. Nooit eerder was het zo warm met Kerst; er werden toen temperaturen gemeten van bijna 14 graden.

Wintersport

In veel wintersportgebieden ligt genoeg sneeuw tijdens de kerstvakantie. Vooral de Zuidwestelijke Alpen krijgen te maken met vrij veel sneeuw die blijft liggen tot en met de 25ste.

Alleen in delen van Oostenrijk valt niet heel veel sneeuw. Door de milde temperaturen moeten skiërs het doen met licht besneeuwde hellingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl